Cilt: 5 Sayı: 2, 22.12.2021

Yıl: 2021

Uluslararası Çevresel Eğilimler Dergisi çevre ile ilgili tüm alanlarda hazırlanan orjinal bilimsel çalışmaları yayınlamayı amaç edinmiştir.

Uluslararası Çevresel Eğilimler Dergisi’nin kapsamı nispeten geniş olup mühendislik bilimi alanında orijinal araştırma, derleme ve araştırma notu türü makaleleri içermektedir. Uluslararası Çevresel Eğilimler (IJENT) Dergisi, Ziraat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik–Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Mimarlık,Biyoloji, Kimya, Fizik, ve ilgili diğer alanlardaki çevresel yayınlar ile ilgilenmektedir.

Makaleler, çeşitli üniversite ve kurumlarda görev yapan konularında uzman hakemler tarafından değerlendirilmekte ve hakemler tarafından uygun bulunması halinde yayına kabul edilmektedir. Türkçe veya İngilizce makale kabule eden Mühendislik Bilimleri Dergisi, tamamen ücretsiz olup yayınlanan makalelerin tam metinleri de ücretsiz olarak herkesin erişimine açık bulunmaktadır.

Makale dosyası Microsoft Word (.doc) formatında olmalıdır. Makale Times New Roman veya Palatino Linotype yazı tipi kullanılarak 12 punto ile çift boşlukta yazılmalıdır. Maksimum yirmi (20) sayfa olarak hazırlanmalıdır.

İlk sayfa aşağıdaki gibi organize edilmelidir:

• Yazar isimleri ve adresleri,

• Kâğıdın başlığı,

• E-posta (sadece sorumlu yazar),

• Özet ( en fazla 250 kelime),

 

Makale içerisindeki başlıklar Giriş, Malzeme ve Yöntem, Sonuç ve Tartışma, Bilgi ve son olarak Referanslar şeklinde sıralanmalıdır.

 

Referanslar: Ana metinde referanslar (en fazla 40), köşeli parantez içinde rakamlar ile ardışık olarak numaralandırılmalıdır (ör. [1]; [3, 4]; [7-11]). Her referans açıklamasında tüm yazarların isimlerini ve makale detaylarını içermelidir. Kaynakların listesi ana metne uygun ve sıralı olmalıdır.


 Dergi yazarları ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate almak zorundadır.

Environmental Engineering, Environmental Sustainability and Development, Industrial Waste Issues and Management, Global warming and Climate Change, Environmental Law, Environmental Developments and Legislation, Environmental Protection, Biotechnology and Environment, Fossil Fuels and Renewable Energy, Chemical Engineering, Civil Engineering, Geological Engineering, Mining Engineering, Agriculture Engineering, Biology, Chemistry, Physics,